НБУ визначив засади функціонування Кредитного реєстру

НБУ визначив засади функціонування Кредитного реєстру

Укрінформ
Національний банк України визначив організаційно-правові засади функціонування Кредитного реєстру. Відповідне Положення набирає чинності з 6 травня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

Зокрема, в Положенні про Кредитний реєстр Національного банку України визначено порядок: надання банком та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (стосовно неплатоспроможних або ліквідованих банків) інформації до Кредитного реєстру та видалення інформації з Кредитного реєстру; отримання інформації з Кредитного реєстру банками, а також фізичними і юридичними особами; ведення реєстру запитів банків/заяв фізичних або юридичних осіб до Кредитного реєстру.

Відповідне Положення про Кредитний реєстр Національного банку затверджено постановою Правління НБУ від 04 травня 2018 року № 50, яка набирає чинності з 06 травня 2018 року.

Читайте також: Україна перевела МВФ $368 мільйонів

У НБУ зазначили, що Кредитний реєстр НБУ має стати елементом системи обміну інформацією необхідною під час проведення банками кредитних операцій. Мета його створення – забезпечити своєчасну та зважену оцінку банками кредитного ризику, що сприятиме зниженню частки проблемних активів та, у кінцевому результаті, посиленню фінансової стійкості банківського сектору.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 4 березня 2018 року набув чинності закон про "Про внесення змін до деяких законів України про створення та ведення кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків". Проте деякі його положення вводяться у дію пізніше.

Закон є однією з умов співробітництва України з Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-