Допомога Німеччини за 20 років сягнула 500 мільйонів євро - МЕРТ

Допомога Німеччини за 20 років сягнула 500 мільйонів євро - МЕРТ

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що обсяг технічної допомоги Німеччини для України за 20 років сягнув понад  500 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. 

"Обсяг міжнародної технічної допомоги Німеччини за 20 років сягнув понад 500 млн євро. Наразі, в активній фазі знаходяться 27 проектів з обсягом фінансування 250 млн євро, виконавцями яких є Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та Кредитна Установа для Відбудови (KfW)", - йдеться у повідомленні МЕРТ.

Також зазначається, що найбільші обсяги допомоги спрямовані за пріоритетними напрямами "Відновлення Донбасу та підтримка внутрішньо переміщених осіб" - 106,5 млн євро та "Регіональний розвиток, децентралізація, добре врядування" - 92,8 млн євро.

"Завдяки цим проектам розвивається соціальна інфраструктура (школи, садочки, лікарні), ЦНАПи, зміцнюється спроможність громад та управління надзвичайними ситуаціями в східних регіонах, підконтрольних Україні, з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб. Розгортається проект, спрямований на створення умов професійної інтеграції внутрішньо переміщених осіб", - зазначають у Мінекономрозвитку.

Читайте також: У Фонді держмайна на 100% готові до запуску нового закону про приватизацію

Також повідомляється, що ведеться підготовка наступних проектів з розвитку соціальної інфраструктури та програм забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, розвитку муніципальної інфраструктури на сході України, з орієнтовним обсягом підтримки 49 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-