Суд підтвердив 54 мільйони штрафу учаснику ринку пального - АМКУ

Суд підтвердив 54 мільйони штрафу учаснику ринку пального - АМКУ

Укрінформ
Господарський суд Києва підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо компанії ТОВ "ВОГ Рітейл", яка вдалася до антиконкурентних узгоджених дій.

Про це повідомляє сайт АМКУ. 

"2 травня 2018 року Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету щодо вчинення компанією ВОГ Рітейл разом з іншими учасниками ринку пального антиконкурентних узгоджених дій та накладення на неї штрафу у розмірі 54,03 млн гривень", - зазначили в АМКУ.

Як повідомлялося, раніше АМКУ виграв аналогічні позови у «бензиновій справі» щодо компаній, які володіють АЗС під брендами AMIC, SHELL та Parallel. При цьому ТОВ «Паралель-М ЛТД» (бренд Parallel) надало до Комітету копії документів, які підтверджують сплату штрафу у розмірі 1 438 354 грн та пені у розмірі 100 % суми штрафу.

Загалом, рішенням Комітету від 28 жовтня 2016 року було визнано порушення законодавства про захист економічної конкуренції у період 2013 – січня 2016 років у діях компаній, що реалізують пальне на АЗС WOG, ОККО, SHELL, AMIC, SOCAR та Parallel.

Порушення полягали у встановленні і підтриманні на інформаційних табло стаціонарних АЗС подібних між собою роздрібних цін на бензин марки А-95 і дизельне паливо, а також у встановленні умов реалізації бензину марки А-95 та дизельного палива, за яких доступ споживача до інформації про розмір остаточних роздрібних цін є обмеженим.

Читайте також: АМКУ перевірить тарифи півсотні банків

Як встановив АМКУ, ці дії призвели до застосування складних та непрозорих програм лояльності, умов проведення акцій і надання знижок, передбаченим пунктом 1 статті 50 та частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом вчинення схожих дій на ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами, які призвели до обмеження цінової конкуренції.

Зазначеним Рішенням на відповідачів було накладено штрафні санкції на загальну суму понад 204 млн грн.

За результатами судових розглядів на сьогодні набрали законної сили рішення Господарського суду міста Києва, якими було відмовлено ПІІ «АМІК Україна» (бренд AMIC), ТОВ «Альянс Холдинг» (бренд SHELL), ТОВ «Параллель-М ЛТД» (бренд Parallel) у задоволенні позовів про визнання частково недійсним рішення Комітету у «бензиновій справі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-