Клімкін у Єгипті обговорив активізацію торговельно-економічних відносин

Клімкін у Єгипті обговорив активізацію торговельно-економічних відносин

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час офіційного візиту до Єгипту 29-30 квітня обговорив з представниками влади країни актуальні питання двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Візит став логічним продовженням домовленостей, досягнутих главами зовнішньополітичних відомств під час останньої зустрічі в Нью-Йорку у вересні 2017 р., та відбувся на тлі позитивних змін у двосторонньому діалозі", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Зокрема, візит розпочався із зустрічі Клімкіна з прем'єр-міністром Єгипту Шеріфом Ісмаїлом, під час якої пріоритетна увага приділялася шляхам активізації співпраці у сфері торговельно-економічних відносин, зокрема перспективам участі українських компаній у масштабних проектах у Єгипті. Було також констатовано пожвавлення контактів між міністерствами та діловими колами обох держав, зокрема у контексті нещодавнього візиту до України міністра у справах компаній державного сектору Єгипту Халєда Бадаві.

Під час переговорів Клімкіна з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі, зокрема, підкреслювалася важливість підтримання активного діалогу на рівні зовнішньополітичних відомств, співробітництва у торговельно-економічній, освітній, культурній та інших сферах. Окремо співрозмовники обговорили стан і перспективи діяльності Міжурядової спільної комісії з питань торгівельно-економічного і науково-технічного співробітництва, висловилися за пошук нових модальностей її діяльності.

Міністри також висловили готовність до активної співпраці у рамках міжнародних організацій, обмінялися думками з питань глобального та регіонального порядку денного міжнародних відносин.

"Окремо було обговорено проблематику боротьби з тероризмом. Клімкін підкреслив необхідність об’єднання зусиль міжнародного співтовариства у цій сфері та висловив підтримку діям керівництва Єгипетської держави у викорененні його проявів на власній території", - наголосили у МЗС України.  

Міністри також констатували взаємну зацікавленість сторін у реалізації значного потенціалу співробітництва у туристичній галузі.

Читайте також: Клімкін: Туроператори мають зробити висновки із єгипетської ситуації

Під час переговорів зі спікером Палати представників Єгипту Алі Абдель Аалом наголошувалося на необхідності активізації міжпарламентської співпраці. Глава МЗС України відзначив заснування у Верховній Раді України групи дружби "Єгипет–Україна". У цьому зв’язку спікер Палати представників поінформував, що з метою налагодження прямих контактів між парламентаріями аналогічна група буде створена у єгипетському парламенті найближчим часом.

На зустрічі українського міністра з генеральним секретарем Ліги Арабських Держав (ЛАД) Ахмедом Абуль-Гейтом було наголошено на зацікавленості сторін в активізації контактів між МЗС України та ЛАД. Співрозмовники також обговорили актуальні питання регіонального порядку денного, боротьби з тероризмом та перспективи розвитку ситуації у регіоні Близького Сходу та Північної Африки.

Клімкін також зустрівся з представниками української громади в Єгипті і розповів їм про співробітництво МЗС з українською діаспорою задля задоволення культурних і духовних потреб українців за кордоном.

Під час перебування в Єгипті Павло Клімкін мав зустріч з Папою і Патріархом Александрійським та усієї Африки Феодором ІІ, під час якої порушувалося питання створення Єдиної помісної церкви в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-