Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США

Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю вранці, 27 квітня 2018 року, знизилися на даних про рекордний рівень видобутку в США і очікуваннях посилення бурової активності в США за підсумками тижня, що минає.

Про це повідомляє спеціалізований ресурс enkorr.com.ua. 

«Тиск на ціни здійснили дані про рекордний рівень видобутку в США, який досяг 10,59 млн бар./добу. (б/д). З середини 2016 року цей показник зріс більш як на чверть. Крім того, аналітики очікують посилення бурової активності в США за підсумками тижня, що минає. Відповідні дані будуть опубліковані нафтосервісною компанією Baker Hughes 27 квітня вночі», - йдеться в повідомленні.

Вартість бареля червневої нафти Brent 27 квітня до 9:10 за Києвом становила $47,47 (-0,36%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $67,97 (-0,32%).

Читайте також: Нафтогаз торік заробив на транзиті 36,5 мільярда

Зниженню цін на нафту також сприяє зміцнення американської валюти. Індекс долара (DXM8), який при відкритті ранкових торгів становив 91,30, до 9:15 за Києвом зріс до 91,36. Сильний долар підвищує вартість сировинних товарів для власників альтернативної валюти.

Водночас побоювання з приводу можливого відновлення санкцій щодо Ірану з боку США надають ринку підтримку. Як повідомлялося, рішення буде прийнято до 12 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-