Можливі санкції проти Ірану підняли ціни на нафту

Можливі санкції проти Ірану підняли ціни на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер уранці, 26 квітня 2018 року, зросли на тлі очікувань відновлення санкцій щодо Ірану з боку США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

"США до 12 травня мають вирішити, чи залишити в силі ядерну угоду і відновити санкції проти Тегерана, що, імовірно, призведе до скорочення експорту нафти країни. Оскільки Іран є третім за величиною виробником в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), санкції щодо країни можуть знизити глобальну пропозицію нафти", - йдеться у повідомленні.

Президент Франції Еммануэль Макрон заявив 25 квітня, під час офіційного візиту в США, що він бачить ознаки того, що Трамп розірве ядерну угоду з Іраном, досягнуту в 2015 році. В рамках угоди Іран призупинив свою ядерну програму в обмін на зняття санкцій.

Ф'ючерс на нафту WTI з поставкою в червні торгувався в плюсі на 0,48% на позначці $68, 38 за барель, а ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі зріс на 0,53% і становив $74, 38 за барель.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зростання кількості активних бурових установок у США

Ф'ючерс на Shanghai crude oil додав 0,27% - до 444,40 юанів ($70, 27 за барель).

На додаток до побоювань навколо Ірану, зниження виробництва у Венесуелі, найбільшому виробнику ОПЕК в Латинській Америці, також підтримує ціни на нафту.

Видобуток нафти у Венесуелі впав з майже 2,5 мільйона барелів за добу (на початку 2016 року) до приблизно 1,5 мільйона барелів за добу через політичну й економічну кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-