Уряд виділив понад 131 мільйон для запобігання закриттю шахт на Луганщині

Уряд виділив понад 131 мільйон для запобігання закриттю шахт на Луганщині

Укрінформ
Кабінет міністрів України виділив понад 131 млн грн для запобігання техногенно-екологічній катастрофі та закриттю шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області.

Відповідне розпорядження «Про виділення коштів на здійснення першочергових невідкладних заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру у зв'язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області» було ухвалене на засіданні уряду в середу, інформує Урядовий портал.

"Виділення коштів у розмірі 131 188, 235 тисяч гривень допоможе уникнути не тільки техногенно-екологічної катастрофи на сході України, а ще й серйозних соціально-економічних наслідків, зокрема, аварійного закриття шахт на підконтрольній території", -  ідеться в повідомленні.

Як зазначив міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, ухвалення розпорядження допоможе врегулювати не тільки проблему техногенної катастрофи й продовження функціонування вугільної галузі, але й низку соціальних, економічних та політичних питань.

«Майже протягом двох років Російська Федерація навмисно блокувала відкачування води на шахтах, які знаходяться на окупованій території Луганської області. При цьому експерти з Німеччини декілька разів намагалися обстежити затоплені шахти, та їх зусилля блокувалися окупаційною владою. Перш за все мова йде про близько 5 тисяч гірників і до 20 тисяч членів родин шахтарів, яких РФ намагається використовувати у гібридній війні проти України», - сказав Черниш.

Він також зазначив, що подібна ситуація може в подальшому загостритись на шахті «Юнком».

«Прийняття розпорядження - це надзвичайно важливе рішення, яке демонструє, що уряд вчасно реагує на гібридні впливи з боку РФ по всій лінії зіткнення, включаючи економічні диверсії», - підкреслив Черниш.

Читайте також: Прибутки від відкритих даних можна подвоїти до 2025 року - Кабмін

Також зазначається, що за інформацією ДП «Первомайськвугілля», у Луганській області після конфлікту залишилося лише 2 вугільних об'єднання ДП «Первомайськвугілля», ДП «Лисичанськвугілля».

Видобуток вугілля на діючих шахтах ДП «Первомайськвугілля» складає до 1000 тонн на добу. Збережеться видобуток надзвичайно необхідного країні вугілля (марка «Г»), забезпечення ним роботи теплоелектростанцій.

Також повідомляється, що прибуток ДП «Первомайськвугілля» від реалізації - 1,5 млн грн/добу.

З ДП «Первомайськвугілля» до бюджету Попаснянського району орієнтовно надходить 10 млн грн на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-