Гройсман окреслив коло завдань новоствореної  ради з енергореформ

Гройсман окреслив коло завдань новоствореної ради з енергореформ

Укрінформ
Кабінет міністрів започатковує роботу нового органу – координаційної ради з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі. 

Про це розповів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман,який очолив цей орган, повідомляє Урядовий портал. 

«Свого часу ми дійшли згоди, що треба утворити єдиний майданчик напрацювання рішень у секторі енергетики. Уряд створив координаційну раду, в яку входять всі зацікавлені особи. Мета діяльності такого майданчика – ефективно реформувати енергосектор. Тут (на засіданні координаційної ради) кожна сторона висловлює позицію, і ми колегіально ухвалюємо рішення",- сказав Гройсман.

За його словами, до процесу будуть залучені  партнери. Робота такого майданчика буде сприяти швидким рішенням для забезпечення більшої прозорості, для забезпечення прогресу.

Учасники зустрічі відзначили, що формування нового органу – добрий крок на шляху енергореформ, оскільки за одним столом всі сторони процесу, і можна обговорювати різні теми.

«На цих засіданнях ми маємо ставити питання стратегічної ваги. Тому ця рада носить характер групи високого рівня, коли ми можемо назвати проблему і представити різні рішення. Для цього треба незаангажовано оцінювати ситуацію», - сказав Прем’єр.

Читайте також: Торік відкриті дані збагатили економіку на понад $700 мільйонів - Гройсман

За його словами, поточний рік може стати успішним в контексті розбудови ринку газу, ринку електроенергії, удосконалення роботи Нацкомісії з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг, реформування НАК «Нафтогаз України», проведення ефективного заміщення імпортного палива. Законодавча основа для посилення роботи є. Так само є і стратегічні орієнтири, які покликані стимулювати розвиток ринку і виключають підтримку монополій.

«Наступне засідання пропоную присвятити темі анбандлінгу – що ми робимо далі, монетизації субсидій, питанню тарифоутворення на газ. Наступне засідання може бути підготовлено в горизонті трьох тижнів», - сказав глава уряду.

Координаційна рада з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі була утворена в середині квітня поточного року за рішенням уряду. Вона координує проведення реформ в електроенергетичному, ядерно-промисловому, вугільно-промисловому, торфодобувному, нафтогазовому та нафтогазопереробному комплексах. У перелік її компетенції, серед іншого, входить напрацювання стратегічних рішень у паливно-енергетичному комплексі, підготовка рекомендацій та пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у паливно-енергетичному комплексі, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі, удосконалення нормативно-правової бази з питань паливно-енергетичного комплексу. Рада також проводить аналіз стану справ та причин виникнення проблем під час проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-