Прибутки від відкритих даних можна подвоїти до 2025 року - Кабмін

Прибутки від відкритих даних можна подвоїти до 2025 року - Кабмін

Укрінформ
Торік відкриті дані збагатили українську економіку на понад 700 млн доларів, але цей показник за сім років можна подвоїти. 

Таку думку висловив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко у дописі у Facebook.

"Минулого року відкриті дані збагатили нашу економіку на понад 700 млн доларів. За сім років цей показник можна буде подвоїти за умови, якщо рух за відкриті дані набиратиме обертів. А до 2025 року саме лише відкриття даних може збільшити ВВП країни на майже 1%",- зазначив Саєнко.

На його переконання, Україна має всі можливості, аби стати одним із лідерів із відкритих даних серед європейських країн. Уряд зробив важливі кроки в цьому напрямку. 

Читайте також: Торік відкриті дані збагатили економіку на понад $700 мільйонів - Гройсман

"Ми створили національний портал відкритих даних, на якому представлено понад 37 000 наборів даних від майже 2500 розпорядників інформації. Також суттєво розширено законодавство щодо кількості наборів, які мають бути опубліковані. Ми продовжуємо працювати й над якістю наборів даних, аби вона відповідала вимогам розробників. Як результат - у міжнародному рейтингу Open Data Barometer за минулий рік Україна піднялась із 62-го до 44-го місця", - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-