Україна нарощуватиме експорт в Корею продуктів харчування - Держспоживслужба

Україна нарощуватиме експорт в Корею продуктів харчування - Держспоживслужба

Укрінформ
Україна зацікавлена у розширенні торгово-економічних відносин з Кореєю, зокрема, щодо експорту м'яса птиці та молочної продукції.

Про це йшлося на зустрічі української урядової делегації з корейськими колегами, в якій узяв участь голова Держспоживслужби Володимир Лапа, в рамках засідання Міжурядової українсько-корейської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке відбулося 24 квітня в Сеулі, повідомляє Урядовий портал. 

"Голова Держпродспоживслужби обговорив зі своїми корейськими колегами питання розширення співпраці з Республікою Корея в сфері ветеринарії та безпечності харчових продуктів. Особливу увагу сторони приділили процесу акредитації експорту української продукції тваринного походження на ринок Кореї. Зокрема, йшлося про завершення акредитації експорту м’яса птиці українського виробництва та про реєстрацію потужностей, які експортують молочну продукцію на корейський ринок", - йдеться у повідомленні.

Як було наголошено, лише за останній рік Міністерство безпечності харчових продуктів і лікарських препаратів Республіки Корея схвалило на експорт в Корею 12 молочних підприємств. Робота в даному напрямку триває.

Учасники зустрічей також обговорили питання розширення списку експортерів молочних продуктів, а також можливий експорт яєчних термічно оброблених продуктів.

Читайте також: МінАПК: Заборони на закупівлю молока у населення немає

Крім того, Лапа зі своїми корейськими колегами проаналізували процедуру та етапи експорту іншої продукції тваринного походження, яка може становити потенційний інтерес для українських виробників.

Голова Держспоживслужби Володимир Лапа перебуває з візитом в Республіці Корея у складі української урядової делегації під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-