Нафта дорожчає на тлі загрози введення санкцій щодо Ірану

Нафта дорожчає на тлі загрози введення санкцій щодо Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту зросли на даних про стиснення ринку на тлі успішного виконання угоди ОПЕК+ і на побоюваннях щодо можливих наслідків відновлення санкцій з боку США щодо Ірану.

Про це повідомляє спеціалізований ресурс 

«Скорочення поставок ОПЕК і загроза нових санкцій проти Ірану відбуваються на тлі зростання попиту на нафту в Азії. По всьому регіону - від Китаю до В'єтнаму, будуються нові і модернізуються діючі НПЗ. Це свідчить про те, що регіональні потреби у вуглеводневій сировині і надалі залишатимуться високими», - йдеться у повідомленні.

Вартість червневої нафти Brent вранці, 24 квітня, становила $75, 03 (+0,43%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $69, 11 (+0,68%). Пікові ціни під час ранкової сесії становили $75, 19 і $69, 19 відповідно.

Світові ринки стискаються на тлі успішного виконання угоди ОПЕК+ резидентами і нерезидентами картелю. З січня минулого року товарні надлишки нафти в розвинутих країнах скоротилися майже на 300 млн бар. і наразі перевищують середній 5-річний показник всього на 43 млн бар.

Читайте також: Нафтогаз - Газпрому: Готові зустрітися в Стокгольмському арбітражі

Підтримку цінам також надає висока ймовірність запровадження Сполученими Штатами санкцій проти Ірану, в результаті чого поставки «чорного золота» на світовий ринок скоротяться на 0,25-0,5 млн бар./добу (б/д).

Сполучені Штати мають до 12 травня вирішити, чи вийдуть вони з всеохоплюючої ядерної угоди по Ірану. Якщо це станеться, Вашингтон введе санкції проти Ісламської республіки, які нададуть істотну підтримку цінам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-