Морський термінал в Миколаєві відправив на експорт перший танкер з олією

Морський термінал в Миколаєві відправив на експорт перший танкер з олією

Фото
Укрінформ
Миколаївський морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА» обробив і відправив на експорт перший танкер з рослинною олією.

Про це повідомили у прес-службі порту.

«Ніка-Тера» відправила на експорт перший танкер соняшникової олії. На судно «Maersk Kate» було успішно завантажено 30,1 тис. продукту, який відправлено на Близький Схід», – розповів операційний директор Ігор Гріднєв.

За його словами, попри те, що раніше порт не надавав послуги, пов’язані з перевалкою наливних харчових вантажів, весь технологічний цикл, починаючи з приймання олії, її зберігання та закінчуючи відвантаженням на судно виконаний оперативно та якісно. Завантаження танкера, довжиною в 183 м і дедвейтом 39,7 тис. тонн, здійснювалося з дотриманням всіх міжнародних норм і стандартів.

Підготовка олієперевалочного комплексу «Ніка-Тери» до перевантаження рослинної олії велася близько півроку. За цей час була проведена реконструкція трьох резервуарних парків та олієпровід, довжиною понад 11 км. Також проведена атестація та сертифікація лабораторії, закуплено високотехнологічне контрольно-вимірювальне та облікове обладнання.

Олієперевалочний комплекс ТОВ «МСП НІКА-ТЕРА» дозволяє обробляти до 500 тис. тонн вантажів на рік. Термінал здатний розвантажувати до 80 автомобілів на добу, одночасно приймаючи 40 залізничних цистерн. Ємності для одноразового зберігання наливних вантажів складають 33 тис. тонн.

Читайте також: Норвезька компанія хоче збудувати сонячну станцію на Черкащині

З семи причалів два оснащені необхідним технологічним обладнанням для перевалки наливних вантажів. Спеціальні трубопроводи забезпечують можливість одночасного завантаження 2 танкерів до осадки 10,3 м.

ТОВ «МСП Ніка - Тера» - високомеханізований сучасний порт, який інтенсивно розвивається. Тут працює близько 1200 людей. Потужності підприємства дають можливість перевантажувати 7 млн тонн вантажів на рік.

Фото: nikatera.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-