Суд підтвердив правильність рішення НБУ щодо ліквідації банку

Суд підтвердив правильність рішення НБУ щодо ліквідації банку "Хрещатик"

Укрінформ
Окружний адмінсуд м. Києва 18 квітня 2018 року відмовив у позові до Національного банку кредитору неплатоспроможного ПАТ "КБ "Хрещатик".

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Окружний адміністративний суд м. Києва 18 квітня 2018 року повністю відмовив у задоволенні позову кредитора ПАТ "КБ "Хрещатик" ТОВ "Агрофірма П'ятихатська" до Національного банку», - йдеться у повідомленні.

Як свідчать матеріали справи, ТОВ "Агрофірма П'ятихатська" у серпні 2017 року звернулося з позовом до Національного банку з вимогою визнати протиправним та скасувати рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Хрещатик".

Читайте також: НБУ продав на аукціоні 15 золотих монет на понад 2 мільйони

Ухвалюючи судове рішення про відмову у задоволенні позову, суд використав правову позицію Верховного суду, викладену в постановах від 24 жовтня 2017 року щодо оскарження виведення з ринку ПАТ "Укрінбанк" та ПАТ "АКБ "Капітал", де позивачами є особи, які не охоплюються наглядовою діяльністю Національного банку. Враховуючи, що ТОВ "Агрофірма П'ятихатська" також не є особою, яка охоплюється наглядовою діяльністю Національного банку, суд дійшов висновку, що позивач не має ніякого права оскаржувати рішення банківського регулятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-