МВФ закликав

МВФ закликав "деполітизувати" процес утворення цін на газ

Укрінформ
Україна досягла відчутного прогресу в досягненні цілей програми співпраці з МВФ, однак для її успішного продовження необхідно уникнути політизації питання щодо формування ціни на газ.

З такою заявою виступив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні керівник Європейського департаменту МВФ Пол Томсен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна здійснила значний прогрес у дуже складній ситуації, зокрема, у вирішенні макроекономічних викликів", - підкреслив представник МВФ.

Він зазначив, що багато було зроблено, в тому числі, в одній із ключових сфер – ціноутворення на внутрішньому ринку енергоносіїв. Водночас, за його словами, останнім часом це питання знову почало політизуватися.

Читайте також: Ціни на газ: про що не повинен знати МВФ, але знає корупція

"Ми занепокоєні тим, що ціни на енергоносії знову перетворились на політичне питання. На наш погляд, дуже важливо, щоб Україна повернулася до політики деполітизації процесу прийняття рішень у питанні цін на енергоносії", - наголосив Томсен.

Представник Фонду також назвав "критично важливим", насамперед для України, продовжувати програму взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-