НБУ визначив додаткові умови для надання банкам стабілізаційних кредитів

НБУ визначив додаткові умови для надання банкам стабілізаційних кредитів

Укрінформ
Національним банком України визначені додаткові умови прийняття окремих видів майна у заставу чи іпотеку за стабілізаційними кредитами банкам.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Це зроблено з метою мінімізації кредитних ризиків та упередження випадків неповернення чи повернення не в повному обсязі наданих банкам таких кредитів», - йдеться в повідомленні.  

Нові умови полягають у страхуванні окремих видів майна страховиком, який відповідає визначеним Національним банком критеріям, зокрема: страховик не може бути пов'язаною з банком особою, страховик має чинний договір облігаторного перестрахування з провідним міжнародним перестраховиком, страховик дотримується законодавства з питань фінансового моніторингу, страховик не має рішень Нацкомфінпослуг про тимчасове зупинення (обмеження) дії ліцензії на право здійснення страхової діяльності хоча б за одним із основних видів страхування.

Читайте також: Нацбанк: поліпшена процедура реалізації заставних активів вже приносить плоди

Відповідні зміни унесено постановою Правління НБУ від 17 квітня 2018 №40 до Положення про надання Національним банком України стабілізаційних кредитів банкам (Положення №327). Крім того, Положення №327 приводиться у відповідність до законодавчих змін із питань використання печаток юридичними особами. Постанова №40 набирає чинності з 20 квітня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-