НБУ в I кварталі виявив 11 нелегальних обмінників

НБУ в I кварталі виявив 11 нелегальних обмінників

Укрінформ
Нацбанк у січні - березні 2018 року провів 264 перевірки структурних підрозділів небанківських фінансових установ з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України у I кварталі 2018 року провів 264 перевірки структурних підрозділів небанківських фінансових установ (НФУ) з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій. Перевірки здійснювались у Києві, а також в Одеській, Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Вінницькій, Херсонській та Полтавській областях України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні представили концепцію змін в інфраструктурі ринків капіталу

За результатами виявлених у ході перевірок недоліків у роботі структурних підрозділів НФУ надіслано листи на адресу керівників відповідних фінансових установ з вимогами надати пояснення та усунути виявлені недоліки. Під час проведення перевірок легальних пунктів з обміну валют уповноваженими працівниками Національного банку в I кварталі поточного року виявлено 11 пунктів обміну валют, які нелегально працювали у м. Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях. Інформацію про нелегальні обмінні пункти Національний банк надіслав до правоохоронних органів. Найбільш ефективною у I кварталі 2018 року була співпраця Національного банку з підрозділами захисту економіки Національної поліції України в Києві, Львівській та Закарпатській областях, від яких до НБУ надійшли повідомлення про заходи, вжиті для припинення діяльності незаконних обмінних пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-