Нацбанк: поліпшена процедура реалізації заставних активів вже приносить плоди

Нацбанк: поліпшена процедура реалізації заставних активів вже приносить плоди

Укрінформ
У I кварталі 2018 року Національний банк збільшив обсяг погодження початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитами у 25 разів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України у I кварталі 2018 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 969.2 млн грн. Ця сума складалася з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні готові до приходу PayPal - Нацбанк

Зокрема, НБУ отримав 334,7 млн грн від реалізації ФГВФО заставного майна. Ще 299,0 млн грн надійшло від реалізації майнових прав. Слід зазначити, що обсяг погодження НБУ початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитними договорами збільшився у 25 разів (до 41,4 млрд грн)  у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року (1,6 млрд грн).

«Це пов'язано з оптимізацією процедури погодження реалізації активів, здійсненою НБУ на початку 2018 року. Тоді Національний банк розпочав портфельне погодження початкових цін реалізації активів, переданих йому у заставу, що у свою чергу дозволило суттєво скоротити строки виставлення таких активів на торги», - зазначив директор Департаменту управління ризиками  НБУ Ігор Будник. Стосовно інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, то це були кошти від: погашення ОВДП на суму 185,1 млн грн., прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 85,6 млн грн, отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами, на суму 64,8 млн грн.

За найвищу ціну (145,2 млн грн) у І кварталі 2018 року реалізовано об'єкт нерухомого майна, переданий ПАТ «Дельта Банк» в іпотеку Національному банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-