Ціни на нафту оновлюють максимуми за більш ніж три роки

Ціни на нафту оновлюють максимуми за більш ніж три роки

Укрінформ
Ціни на нафту 19 квітня 2018 року зростають завдяки даним про зниження комерційних запасів палива в США і в очікуванні засідання моніторингового комітету ОПЕК зі скорочення нафтовидобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

«Ціни на нафту в четвер продовжують підйом і оновлюють максимуми за більш ніж три роки завдяки даним про несподіване зниження комерційних запасів палива в США», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ринок очікує на засідання моніторингового комітету ОПЕК і низки країн не-ОПЕК зі скорочення нафтовидобутку, яке пройде 19-20 квітня в Саудівській Аравії.

Котирування червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці, 19 квітня, збільшилося на $0,46 (0,63%) - до $73,94 за барель.

Нафта WTI з постачанням в травні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в четвер піднялася на $0,40 (0,58%) - до $68,87 за барель.

Як повідомлялося, 18 квітня червнева Brent подорожчала на $1,90 (2,7%), до $73,48 за барель, травнева WTI - на $1,95 (2,9%), до $68,47 за барель. Обидві марки в середу досягли максимальних позначок з кінця 2014 року: WTI з грудня, Brent - з листопада.

Читайте також: Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

За даними міністерства енергетики США, запаси нафти в країні на минулому тижні скоротилися на 1,07 млн барелів, бензину - на 2,97 млн барелів. Це в цілому співпало з обнародуваними раніше даними Американського інституту нафти (API). Аналітики чекали зростання запасів на 625 тис. барелів і скорочення резервів бензину на 1,9 млн барелів.

Запаси дистилятів рухнули на 3,1 млн барелів.

Крім того, запаси нафти на терміналі в м.Кушинг, де зберігаються фізичні об'єми, що торгуються на NYMEX, знизилися на 1,12 млн барелів. Показник стабільно підвищувався в останні тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-