Євросоюз профінансує Фонд енергоефективності на 50 мільйонів євро

Євросоюз профінансує Фонд енергоефективності на 50 мільйонів євро

Укрінформ
Україна і Європейський Союз підписали Угоду щодо надання 50 млн євро безповоротного фінансування Фонду енергоефективності.

Від України 18 квітня угоду підписав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, від імені Євросоюзу - керівник Групи підтримки України Генерального директорату у справах сусідства та переговорів з питань розширення ЄС Петер Вагнер, повідомляється на Урядовому порталі. 

"Сьогоднішнє підписання фінансової угоди між Україною та ЄС щодо надання 50 млн євро безповоротного фінансування з боку ЄС на діяльність Фонду енергоефективності забезпечує повноцінний старт його роботи. Це свідчення потужної підтримки європейським співтовариством реформи енергоефективності, яка є для України пріоритетною. Я вдячний Європейській Комісії за її підтримку та співпрацю у впровадженні", - сказав Зубко під час підписання угоди.

Угода про фінансування набуває чинності з дати її підписання.

Читайте також: ФРН готова дати ще €10 мільйонів на проекти Фонду енергоефективності

Фонд енергоефективності є прогресивним та комплексним інструментом для фінансування енергоефективності у житловому секторі по всій країні. Програми Фонду будуть спрямовані в першу чергу на проведення енергоефективних заходів в ОСББ. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини. 

Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачено в розмірі 1,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-