Імпорт електрокарів у першому кварталі зріс на 217% - Кабмін

Імпорт електрокарів у першому кварталі зріс на 217% - Кабмін

Укрінформ
У січні-березні 2018 року зростання імпорту електромобілів склало 217% внаслідок скасування акцизу та ПДВ на їх ввезення.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України. 

«З 1 січня 2018 року скасовано акциз та ПДВ на ввезення електрокарів. Завдяки цьому зростання імпорту електромобілів у першому кварталі 2018 року склало 217%», - йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, ключовим завданням у цій галузі є включення України у світовий ланцюг держав-виробників електромобілів.

«Зростання попиту на електрокари серед громадян - це важливий сигнал, який свідчить про правильність політики міністерства. Наступний крок - затвердження парламентом стратегії розвитку електричного транспорту в Україні на найближчі 15 років, створення в Україні нового сектору реальної економіки. Глобальна мета - включення України у світовий ланцюг держав-виробників електромобілів», - наголосив урядовець.

Читайте також: Maersk не перевозитиме вантажі, пов'язані з компаніями під санкціями

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року парламент відмінив ПДВ та акциз на імпорт електрокарів з 1 січня 2018 року строком на 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-