Президент призначив Миколу Каленського до складу Ради НБУ

Президент призначив Миколу Каленського до складу Ради НБУ

Укрінформ
До складу Ради Національного банку України строком на п'ять років призначено Миколу Каленського.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Президент України Петро Порошенко Указом № 102/2018 від 17 квітня 2018 року призначив Миколу Каленського до складу Ради Національного банку України строком на п'ять років. Таким чином, Президент призначив трьох із чотирьох членів Ради центрального банку за своєю квотою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Каленський повністю відповідає законодавчим вимогам для призначення на посаду члена Ради НБУ. Він має фахову освіту та понад сорок років досвіду роботи у фінансовій та управлінській сфері. 

Каленський приєднався до команди Національного банку в 2011 році: спочатку він працював першим заступником начальника Головного управління Національного банку України по м. Київ і Київській області (2011 - 2014 роки), потім - начальником Головного управління Національного банку по м. Київ і Київській області (2014 - 2016 роки).

Із квітня 2016 року досьогодні Каленський обіймає посаду директора Центрального сховища Національного банку. Він забезпечує приймання, видачу банкнот і монет регіональним підрозділам регулятора й банкам, облік та зберіганням банкнот і монет національної валюти, а також перевезення готівки та інших цінностей у системі центрального банку. 

Читайте також: НБУ цьогоріч перерахує до держбюджету понад 44 мільярди

До приходу в Національний банк Каленський працював начальником Контрольно-ревізійного управління в Житомирській області; заступником міністра фінансів України - начальником Головного контрольно-ревізійного управління України; державним секретарем Міністерства фінансів України; головою Державної митної служби України; першим заступником керівника Апарату Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-