Гройсман про ціну на газ: Це одне з найскладніших питань

Гройсман про ціну на газ: Це одне з найскладніших питань

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимр Гройсман заявив, що питання ціни на газ є одним із найскладніших, і ситуацію в майбутньому стабілізують.

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова" на ІСTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одне з найскладніших питань. Мені непросто було стримати слово, яке я дав рік назад, що в цьому опалювальному сезоні ціна на газ не зміниться, хоча на світових ринках вона змінилась, і ви знаєте, що зараз наші міжнародні партнери ставлять питання, щоб українська ціна газу дорівнювала європейській", - сказав Гройсман відповідаючи, на запитання, чи підвищиться ціна на газ в Україні і коли це може статися.

Читайте також: Гройсман розповів про справедливу формулу ціни на газ

Гройсман наголосив, що взяв курс на те, щоб насичувати українською продукцією за конкурентними цінами внутрішній ринок для стабілізації цін у різних сферах, в тому числі, цін на комунальні послуги.

"Я вірю, що ця модель спрацює, я вірю в те, що ми стабілізуємо ситуацію з цінами, але також на ціни впливають підвищення цін на електроенергію. Уряд немає відношення до формулювання внутрішньої ціни на електроенергію. По ціні на газ - ми обмежили верхню межу ціни, і ніхто немає права перескочити. Якби не було цього урядового обмеження, то ціна була б вищою". - сказав Гройсман.

Читайте також: Україні треба переглянути ціни на газ - МВФ

Він наголосив, що важливо розвивати систему субсидій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-