Кабмін: Україна - програмна держава для Хорватії в економічній співпраці

Кабмін: Україна - програмна держава для Хорватії в економічній співпраці

Укрінформ
Україну включено до Національної стратегії Республіки Хорватія щодо співробітництва у розвитку з 2017 до 2021 року.

Про це повідомляє "Урядовий портал" з посиланням на зустріч віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з віце-прем’єр-міністром, міністром економіки, підприємництва і ремесла Республіки Хорватія Мартіною Далич у Загребі.

"Климпуш-Цинцадзе подякувала хорватській стороні за включення України до Національної стратегії Республіки Хорватія щодо співробітництва у розвитку з 2017 до 2021 року. Серед основних географічних пріоритетів цієї Стратегії Україну визначено як одну з програмних держав, з якими Хорватія розвиватиме співпрацю", - йдеться в повідомленні. 

При цьому, як підкреслила хорватський Віце-прем’єр, надзвичайно важливим перевести добрі політичні відносини двох країн у конкретні економічні проекти, що додало б тривалості та міцності цим зв’язкам.

«Багато хорватських компаній та підприємців зацікавлені у розширенні своєї діяльності в Україні. Зараз вже завершено деякі чудові проекти та встановлено продуктивну співпрацю», – сказала хорватський віце-прем’єр - міністр. Вона зазначила, що заходи, здійснені обома урядами минулого року, допоможуть поліпшити ситуацію в товарообігу між країнами.

Читайте також: Ділові очікування бізнесу сягнули найвищого рівня з середини 2011 року - НБУ

Віце-прем’єр-міністр України підтримала хорватську колегу, зазначивши, що проведені підготовчі заходи з активізації українсько-хорватського економічного співробітництва будуть мати позитивний ефект для збільшення інвестицій та товарообігу між двома країнами.

Як відомо, у 2017 році Хорватія посіла 31-ше місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною та країнами Європи. У 2017 році товарообіг товарами і послугами між Україною та Республікою Хорватія склав 71,7 млн дол. США. При цьому експорт товарів і послуг з України до Хорватії склав 27,2 млн дол. США, імпорт хорватських товарів і послуг в Україну склав 44,5 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-