Україні не слід боятися МВФ – Данилишин

Україні не слід боятися МВФ – Данилишин

Укрінформ
Програма співпраці з МВФ – це програма макрофінансової стабілізації, яка відкриває Україні доступ до коштів інших міжнародних фінансових інституцій.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова ради НБУ Богдан Данилишин.

"Якщо буде прийнято рішення про виділення Україні чергового траншу, автоматично відкриваються для нас шлюзи припливу коштів і зі сторони Світового банку, міжнародних фінансових організацій, з’явиться досить велике вікно інвестиційних можливостей. Тому МВФ боятися не треба, МВФ не боїться Китай, Росія і досить розвинуті країни, які у свій час мали програми з МВФ", – заявив Данилишин.

Він також додав, що Україна може жити і без коштів МВФ, але слід зважати на позитивний бік такої співпраці.

Читайте також: Нацбанк очікує наступний транш МВФ влітку

"Не є проблема, чи живемо ми з траншами МВФ, чи без них. Звичайно, ми можемо жити і без МВФ. Але ми повинні розуміти, що МВФ – це не тільки найдешевші кошти, найдешевші кредити – це, в першу чергу, програма макрофінансової стабілізації і програма співробітництва з багатьма фінансовими інституціями світу. Тобто кошти МВФ відкривають нам політику взаємодії з донорами", - сказав він.

Як повідомлялося, у 2018 році Національний банк очікує надходження близько 2 млрд дол. від МВФ, а також отримання кредитів від ЄС та Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-