За кошти Світового банку в ProZorro оголосили перший тендер

За кошти Світового банку в ProZorro оголосили перший тендер

Укрінформ
У системі ProZorro оголосили перший тендер за кошти Світового банку в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«6 квітня 2018 року в системі ProZorro оголосили перший тендер для проектів, що втілюються за кошти Світового банку. Тепер закупівлі відбуватимуться відкрито та їхній хід можна буде проконтролювати з моменту оголошення тендеру до підписання договору з переможцем», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, у серпні 2017 року Світовий банк завершив перевірку функціоналу ProZorro. Аналіз показав, що система відповідає загальноприйнятим вимогам багатосторонніх банків розвитку (англ. multilateral development bank) щодо проведення електронних закупівель з використанням механізмів електронних реверсивних аукціонів. У результаті проведеної оцінки Світовий банк надав позитивний висновок щодо використання ProZorro за методами закупівель «Закупівлі у вільній торгівлі» та «Національні конкурсні торги».

Читайте також: Порошенко проситиме Раду невідкладно змінити закон про публічні закупівлі

Міжнародні фінансові організації, включаючи Світовий банк, виділяють значні кошти на придбання товарів, послуг та робіт в рамках проектів, які вони фінансують в Україні. Деякі з цих закупівель відображаються на порталі prozorro.gov.ua в розділі “Новини”, але через систему ProZorro до сьогодні вони не проводилися. Світовий банк виділяє гроші конкретним замовникам, наприклад міським чи обласним радам, тому цілком зрозуміле бажання обирати переможців тендерів прозоро і з максимальною конкуренцією.

"Кошти міжнародних донорів виділяються на ремонти доріг, закупівлі медичного обладнання тощо, але оскільки тендери не публічні, бізнесу важко їх знайти. З переходом цих закупівель у систему ProZorro зросте не лише прозорість і можливість контролю, але й конкуренція, адже на порталі є зручний пошук актуальних тендерів за галузями. До того ж, вже зареєстровані в системі учасники мають налаштування повідомлень про актуальні тендери, тобто вони отримуватимуть повідомлення про закупівлі в їхній галузі і зможуть взяти в них участь", - акцентували в Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-