Гройсман доручив перевірити законність спецдозволів на літієві родовища

Гройсман доручив перевірити законність спецдозволів на літієві родовища

Укрінформ
Генпрокуратура та САП проведуть розслідування щодо видачі спецдозволів на розробку літієвих родовищ ТОВ "Укрлітійвидобування" та фірмі "Петро-Консалтинг".

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора у засобах масової інформації з'явилося повідомлення, що начебто родовища літію були видані наближеним до влади особам без конкурентних засад. Поява такої інформації не може лишитися осторонь. Я підписав зранку листа на Генеральну та Антикорупційну прокуратури щодо проведення ретельної перевірки фактів", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що якщо такі факти будуть підтверджені, винні мають бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомляли ЗМІ, у 2017 році дозвіл на видобування літію в Полохівському родовищі (Кіровоградщина) Державна служба геології та надр надала компанії ТОВ "Укрлітійвидобування", а на початку 2018 року Шевченкіське родовище (Донеччина) отримала фірма "Петро-Консалтинг". Дані компанії пов'язують з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та народним депутатом Ігорем Кононенком (БПП) відповідно.

Читайте також: Видобуток газу в Україні зростатиме на мільярд кубів щороку - Гройсман

Того ж дня Держгеонадра спростували зазначену інформацію та заявили, що спецдозволи були видані за визначеною законом процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-