Гройсман нагадав будівельникам про пожежну безпеку

Гройсман нагадав будівельникам про пожежну безпеку

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман попередив будівельників про підвищення відповідальності за нехтування пожежною безпекою, наголосивши при цьому, що головним є не штрафи, а саме безпека громадян.

Про це Гройсман сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо є серйозні порушення безпеки у місцях скупчення людей, потрібно просто закрити їх. Якщо ліквідовані всі проблеми, тоді працюйте. Всі, хто не змінить ситуацію у своїх закладах - пошлемо ескаватори і перекопаємо входи. Іншого варіанту немає, якщо йдеться про безпеку людей", - наголосив глава уряду.

На його думку, часто на місцях доводиться мати справу з будівельниками-халтурниками, які не дотримуються норм. "Все, лафа закінчилась. Я вимагаю більш суворої відповідальності", - підкреслив Прем'єр.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також доручив міністру юстиції Павлові Петренку опрацювати питання делегування уряду повноважень контролю за дотриманням законодавства при будівництві і накладення санкцій на його порушників. 

"Я доручаю міністру юстиції попрацювати, щоб делегувати поваження уряду з точки зору більшого контролю за дотриманням законодавства (у будівництві - ред.)  і однозначними санкціями", - сказав Гройсман

Читайте також: У двох ТРЦ Києва знайшли порушення, що створюють небезпеку людям - Чечоткін

Він додав, що пожежі виникають у всьому світі, але у нас при цьому жертв у десятки разів більше, тому що будівлі не обладнані тощо. Зате власник того чи іншого об'єкту "живе більш-менш нормально", підкреслив Прем'єр-міністр. 

Гройсман зазначив, що у будівництві та інших сферах багато процесів дерегульовано, але  будівельники мають нести відповідальність за результати своєї діяльності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-