Світовий банк застерігає Україну від податку на виведений капітал

Світовий банк застерігає Україну від податку на виведений капітал

Укрінформ
У Світовому банку вважають наразі неприйнятним запроваджувати в Україні податок на виведений капітал замість податку на прибуток через ризик втрати податкових надходжень.

Таку думку висловив у вівторок на прес-конференції провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість країн оподатковує корпоративний прибуток і тільки деякі перейшли до оподаткування розподіленого прибутку. При цьому під час такого переходу багато з цих країн втратили істотну частку доходів від оподаткування прибутку. Така втрата зараз неприпустима для України", - заявив Кхан.

Він звернув увагу на той факт, що в найближчій перспективі Україні знадобляться значні обсяги фінансування для обслуговування зовнішніх зобов'язань і покриття фіскальних потреб.

"У такій ситуації Україні потрібно зберегти рівень податкових надходжень", - зазначив представник Світового банку.

Читайте також: Світовий банк назвав умови зростання економіки в Україні

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у жовтні минулого року схвалив законопроект про заміну податку на прибуток аналогом податку на виведений капітал.

Законопроект передбачає зміни в Податковий кодекс.

Згодом Президент Петро Порошенко висловив думку, що податок на виведений капітал запроваджувати рано. Він вважає необхідним додаткове обговорення цього законопроекту перед його реєстрацією у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-