Гройсман хоче посилити закон про

Гройсман хоче посилити закон про "маски-стоп"

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою за ініціативою уряду закон про захист бізнесу має бути посилений новими законодавчими ініціативами - в контексті встановлення відповідальності контролерів за перевищення своїх повноважень.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час першого засідання Міжвідомчої комісії з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав та законних інтересів осіб, повідомляється на Урядовому порталі.

«Закон покликаний навести лад у відносинах між правоохоронною системою та бізнесом. Наш пріоритет – покращувати умови життя, але це можливо за умов розвитку економіки та підприємництва», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що ключове завдання нової комісії, до якої увійшли переважно представники ділових асоціацій та Офісу бізнес-омбудсмена, – розгляд всіх випадків тиску на бізнес. «Перевищення повноважень - ми будемо давати свої висновки і будемо звертатися до правоохоронних органів, аби вони приймали кадрові рішення щодо нечесних працівників», - сказав Гройсман. Але, наголосив він, будуть вимоги й до бізнесу – «чесний бізнес, чесна сплата податків». «Цей баланс треба зберегти», - додав він.

Читайте також: Гройсман розповів представникам Європарламенту про амбітні економічні плани

Глава уряду також зауважив, що проблемою тиску на бізнес «ніхто й ніколи не займався за всі роки незалежності». «Тож завдання - навести порядок і захистити тих, хто створює нові робочі місця», - сказав Прем’єр-міністр.

Він запропонував підприємцям до наступного засідання комісії окреслити випадки тиску на бізнес, аби можна було ухвалити конкретні рішення щодо подальших дій.

Як повідомлялося, Верховна Рада у листопаді 2017 року ухвалила підготовлений урядом закон № 7275 щодо протидії тиску на бізнес.

Ключові новації документа – обов'язкова відеофіксація при проведенні обшуків. Також недопустимими вважаються докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-