Гройсман розповів представникам Європарламенту про амбітні економічні плани

Гройсман розповів представникам Європарламенту про амбітні економічні плани

Фото
Укрінформ
Головна мета економічних перетворень в Україні - зростання ВВП на рівні 5-7%.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з делегацією Комітету у закордонних справах Європарламенту, повідомляється на Урядовому порталі.

"Ми відкрили можливості для пенсійної, медичної, освітньої реформи. І зараз вони впроваджуються. Ми визначили цілі економічної політики – і рухаємося в напрямку її реалізації. Ми готові утримувати стабільність і вести країну до економічного зростання", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що діалог урядів та парламентів – це важлива складова політичної співпраці як всередині держави, так і на міжнародній арені.

Прем’єр-міністр поінформував представників Європарламенту про амбітну програму реформ Кабінету міністрів і головну мету перетворень – 5-7% зростання економіки. Для цього підготовлені і поступово ухвалюються понад 30 економічних законопроектів, реалізується "дорожня карта" впровадження Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зазначив він.

Згідно з повідомленням, окремо сторони обговорили питання співпраці з Міжнародним валютним фондом, створення в Україні антикорупційного суду як незалежного органу і суттєвої складової економічного зростання, питання корпоратизації держкорпорацій, вибудови принципів державного менеджменту та ефективного управління державним майном.

Читайте також: Гройсман назвав розслідування щодо ПриватБанку справою честі

"Я розумію, що корупційні загрози треба усунути. І в цьому контексті антикорупційний суд має бути максимально прозорим і незалежним, де працюватимуть люди з підтвердженою репутацією", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр подякував європейській стороні за продовження програми гуманітарної допомоги українцям, які постраждали через війну на сході, і за програми макрофінансової підтримки України. Разом з тим, зазначив глава уряду, обсяги "макрофіну" об’єктивно недостатні для великого прориву. Саме тому Україні потрібно прискорювати власний розвиток і нарощувати власні можливості, впевнений Прем’єр-міністр.

Гройсман зустрівся з делегацією Комітету у закордонних справах Європарламенту/ Фото Владислава Мусієнка

У свою чергу депутати Європарламенту відзначили, що Євросоюз і Європарламент були і залишаються союзниками України по більшості питань міжнародної політики та напрямків реформ в Україні. "Ми тут, в Україні, перебуваємо невеликою делегацією. Але друзів України в Європейському парламенті значно більше. Ми відзначаємо ваш успіх. І ми готові допомагати", - зазначила євродепутат Лайма Андрикене.

Передусім, додала вона, це стосується антикорупційної політики та змін у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-