Нафта дешевшає через

Нафта дешевшає через "митну війну"

Укрінформ
Ціни на нафту у п'ятницю знижуються на новинах про можливе збільшення мит з боку США на товари з Китаю на 100 мільярдів доларів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,78% - до 67,81 долара за барель, ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,71% - до 63,09 долара за барель.

Президент США Дональд Трамп доручив у п'ятницю торговому представнику країни вивчити можливість підвищення мит на товари з Китаю на 100 мільярдів доларів. На початку квітня США ухвалили рішення підвищити мита, що діють стосовно китайських товарів, на 50 мільярдів доларів.

Як зазначає аналітик OANDA Стівен Іннес (Stephen Innes), думку якого наводить агентство Рейтер, крок Трампа зараз є важливим фактором падіння нафтових котирувань, однак надії на успішні переговори між США і КНР можуть привабити інвесторів, які спекулюють на тимчасовому зниженні.

Разом з тим, ринки звернули увагу на новину про те, що Саудівська Аравія підвищила ціни на нафту, що експортується, у травні для азіатського регіону. "Цей крок свідчить про те, що Аравія найближчим часом не бажає знімати обмеження на видобуток нафти", - вважають експерти ANZ bank, яких цитує агентство.

Читайте також: Укрнафта планує цьогоріч сплатити близько 5,5 мільярда ренти

ОПЕК і низка країн, що не входять до організації, (ОПЕК+) домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі подовжувалася, останній раз - до кінця 2018 року.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,52 долара за барель, що на 19 центів вище за рівень закриття торгів ($ 68,33).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-