Порошенко: Вперше в історії країни більше 50% бюджету належить місцевим бюджетам

Порошенко: Вперше в історії країни більше 50% бюджету належить місцевим бюджетам

Укрінформ
Приріст загального фонду місцевих бюджетів за перших два місяці поточного року склав 21 відсоток порівняно з попереднім роком, а тенденція постійного зростання спостерігається вже чотири роки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише за січень-лютий 2018 року порівняно з двома першими місяцями 2017 року приріст загального фонду місцевих бюджетів склав 21 відсоток", - сказав Порошенко.

Він додав, що така тенденція спостерігається вже четвертий рік. Зокрема, торік ці доходи за перших два місяці зросли на 30 відсотків.

Порошенко зазначив, що при обговоренні показників бюджету Фонд регіонального розвитку було збільшено з 3 до 6 млрд грн. "Про це 26 років ніхто і мріяти не міг", - наголосив Президент.

Читайте також: Неспроможним обʼєднатися у тергромади доведеться допомогти ззовні - Президент

Він нагадав, що в той час, коли він обіймав посаду голови Бюджетного комітету, частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України становила 30-35 відсотків,  і тоді це важалося потужним рухом уперед. 

"Хочу вас привітати: вперше в історії України, якщо ми беремо трансферти на  місцеві бюджети, більше 50 відсотків зведеного бюджету належить місцевим бюджетам", - акцентував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-