Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер зростають, відіграючи несподіване зниження запасів сировини в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Ціна ф'ючерсів на нафту Brent з поставкою у червні на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,34 (0,50%) - до $68,36 за барель. Нафта WTI з поставкою у травні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,29 (0,46%) - до $63,66 за барель.

Як повідомило в середу Міненерго США, комерційні запаси нафти у країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 30 березня, знизилися на 4,6 мільйона барелів, або на 1,1% - до 425,3 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, чекали зростання запасів на 0,3%, або на 1,4 мільйона барелів - до 431,3 мільйона барелів. Резерви бензину знизилися минулого тижня на 1,1 млн барелів, дистилятів - зросли на 538 тис. барелів.

"Поєднання більш високих об'ємів нафтопереробки у США і невеликого об'єму імпорту нафти призвело до несподіваного скорочення запасів", - пояснює аналітик ClippeData Метт Сміт (Matt Smith), якого цитує агентство Рейтер.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує від 27,59 до 31,49 гривень

Водночас тиск на нафту продовжує чинити геополітична напруженість, пов'язана з торгівельним конфліктом США і КНР. У середу США опублікували список з 1,3 тисяч китайських товарів, проти яких можуть бути введені імпортні мита як відповідь на порушення Китаєм інтелектуальних прав на американську продукцію.

У відповідь Китай прийняв рішення про введення мит у розмірі 25% на 106 найменувань товарів, що імпортуються з США. Терміни введення торгових заходів залежатимуть від того, коли влада США оголосить про введення мит на китайські товари.

За станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,21 долара за барель, що на 19 центів вище за рівень закриття торгів ($68, 02).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-