Уряд найближчим часом розгляне план великої приватизації-2018

Уряд найближчим часом розгляне план великої приватизації-2018

Укрінформ
Офіс реформ Кабінету міністрів під керівництвом міністра Кабміну Олександра Саєнка разом із керівництвом Міністерства фінансів, Міністерства економрозвитку та Фонду державного майна напрацювали проект плану великої приватизації, який буде внесено на розгляд уряду.

Проект погодили на другому засіданні робочої групи з приватизації, проведеного під головуванням Саєнка, повідомляється на Урядовому порталі.

"Маємо амбітне завдання - провести прозору приватизацію на найвигідніших для бюджету України умовах. Тому працюємо спільно з міжнародними експертами та партнерами з ЄС, які беруть участь у засіданні групи", - підкреслив міністр Кабміну.

За підсумками засідання робочої групи узгоджено проект плану великої приватизації. Прийнято рішення про те, що Фонд державного майна винесе його на розгляд одного із найближчих засідань уряду.

Зазначається, що ФДМУ затвердив список підприємств малої приватизації, які вперше будуть продаватися через прозорі електронні аукціони за новими правилами. Перед Фондом поставлено завдання забезпечити проведення приватизації прозоро та в інтересах державного бюджету.

Читайте також: Зі списку на приватизацію-2018 викреслили Турбоатом і деякі обленерго

У засіданні взяли участь міністр фінансів Олександр Данилюк, посол ЄС, голова ЄБРР Франсіс Маліж, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, інші представники МЕРТ, в.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров, члени Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR) та міжнародні експерти.

Як повідомляв Укрінформ, зокрема, Фонд держмайна запланував у 2018 році приватизацію 21 ТОП-компанії, серед яких підприємства енергетичної, хімічної, машинобудівної, аграрної галузей. За даними в.о. голови ФДМУ, це Центренерго, ряд обленерго, Одеський припортовий завод, Аграрний фонд, Президент-Готель, Турбоатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-