Позов

Позов "Приватбанку" проти аудитора привернув увагу в Британії

Укрінформ
Позов "Приватбанку" на 3 мільярди доларів проти українського та кіпрського підрозділів аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) привернув увагу міжнародних експертів.

Коментуючи позов, Пітер Ваґнер, з Групи підтримки України в ЄС (SGUA) наголосив, що "згідно з центральним банком, 95% корпоративних кредитів, виданих кредитором, пішли до компаній колишніх власників та пов’язаних осіб", повідомляє "Голос Америки"

Також цей позов привернув увагу професора британського Шеффілдського університету Према Сікки. "Український "Приватбанк" подає позов на 3 млрд доларів проти підрозділів PwC. А що британські регулятори роблять проти аудиторів "Великої четвірки" після банківської кризи? Нічого", - написав Сікка у Twitter.

Читайте також: ПриватБанк подав позови проти PwC на $3 мільярди

Нагадаємо, що "Приватбанк" заявив, що подав позов на 3 мільярди доларів проти українського та кіпрського підрозділів аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwC), звинувачуючи їх у порушеннях під час аудиту банку в 2013- 2015 роках.

"Приватбанк" був націоналізований в 2016 році через ризиковане кредитування, яке проводив банк і, яке, за заявами Національного банку, призвело до появи дефіциту у 5,5 мільярда доларів, нагадує видання.

Влада вже позбавила PwC права проводити аудит українських банків як покарання за те, що установа не змогла виявити свідчення порушення в "Приватбанку".

"Подання позову проти PwC є логічним та необхідним кроком, враховуючи велику відповідальність PwC при перевірці фінансової звітності банку. Абсолютна неспроможність PwC виявити в банку операції шахрайства протягом багатьох років призвела до того, що практично весь корпоративний портфель банку не обслуговується і не має відповідного забезпечення заставами", - Reuters наводить заяву голови правління "Приватбанку" Петр Крумханзл.

PwC стверджує, що заборона не є виправданою.

Колишні акціонери банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов оскаржують націоналізацію і заявляють, що центральний банк не вірно оцінює фінансовий стан "Приватбанку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-