Нафта дорожчає після зниження більш як на 3% днем раніше

Нафта дорожчає після зниження більш як на 3% днем раніше

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок трішки підвищуються після зниження більш як на 3% днем раніше - трейдери сподіваються на зниження запасів і видобутку в США після даних про зростання видобутку в РФ.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Червневі ф'ючерси на нафту марки Brent збільшилися на 17 центів (0,25%) - до $67,81 за барель. Котирування травневого контракту на нафту WTI зросли на 13 центів (0,21) і становили $63,14 за барель.

Ринок нафти в понеділок відреагував на дані Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу (ЦДУ ПЕК) за рівнем нафтовидобутку в Росії. Середньодобовий видобуток нафти в РФ у березні 2018 року становив 10,969 мільйона барелів на день, збільшившись на 0,1% порівняно з лютим.

Росія у березні не змогла виконати зобов'язання зі скорочення нафтовидобутку у рамках пакту ОПЕК+ через високий попит на газ, під час виробництва якого зростає видобуток газового конденсату, що враховується в статистичних даних видобутку нафти.

Водночас, на тлі публікації минулого тижня даних Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про зниження кількості бурових установок у США, трейдери сподіваються на скорочення запасів і видобутку нафти в країні. Дані Американського інституту нафти (API) і міненерго США будуть відомі в середу.

Читайте також: У Бахрейні знайшли найбільше в історії королівства родовище нафти

"Дані по видобуток у США... дадуть свіжу підказку щодо того, в якому напрямі рухатимуться нафтові ціни", - сказав агентству Рейтер аналітик Energy and Chemicals в Bank of China International Futures Ма Кун (Ma Kun).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 67,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,53 долара за барель, що на 11 центів нижче рівня закриття торгів ($67,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-