У

У "Богдані" заявили, що на тролейбусах встановлюються українські двигуни

Укрінформ
У процесі виготовлення тролейбусів на Луцькому автозаводі "Богдан" використовуються двигуни виробництва харківського підприємства "Електроважмаш".

Про це заявили в прес-службі корпорації "Богдан".

"У нові тролейбуси встановлюються двигуни виробництва харківського підприємства "Електроважмаш". Перші зразки цих комплектуючих було вироблено ще минулого року, а зараз вони серійно встановлюються у нові тролейбуси "Богдан". Харківські двигуни пройшли сертифікацію, а випробування показали, що вони є кращими за попередні зразки за низкою характеристик", - йдеться у повідомленні корпорації.

У корпорації зазначають, що кооперація з "Електроважмашем" стала фінальною крапкою програми імпортозаміщення у тролейбусах "Богдан", яку реалізує корпорація, та дозволила позбутися залежності від закордонних двигунів.

"Процес імпортозаміщення розпочався на підприємствах корпорації ще п’ять років тому і складався з великого переліку робіт з планування і подальшої реалізації відповідних заходів. Адже вихід за ворота оновленої машини – лише фінал наполегливої і довготривалої роботи, до якої були залучені інженери багатьох підприємств корпорації, проектанти, майстри та робітники, логісти і управлінці. Виготовлені минулого року двигуни стали завершальним етапом внутрішньоукраїнської кооперації підприємств автомобілебудівної галузі, яка сприяє розвитку регіональних економік. А це - відрахування у місцеві бюджети у вигляді податків, з яких у першу чергу і здійснюються соціальні виплати, фінансуються медицина та освіта", - наголосили в "Богдані".

Читайте також: "Богдан" готовий виробляти великі автобуси і тролейбуси

Як зауважують в корпорації, дана модель двигунів у Харкові раніше не виготовлялася, і на відпрацювання виробничого циклу "Електроважмашу" знадобився час. Минулого року завод випустив першу партію необхідних для вітчизняних тролейбусів двигунів.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що корпорація "Богдан Моторс" закуповує двигуни для тролейбусів "Богдан" у "Псковського електромашинобудівного заводу", який виробляє, в тому числі, продукцію для військової техніки у Росії.

Пізніше український державний завод "Електроважмаш" повідомив, що працює над виготовленням 20 тягових двигунів для "Богдан Моторс". А 8 березня сама автомобільна корпорація повідомила на своєму сайті про укладення контракту між "Богдан Моторс" та "Електроважмаш".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-