Стало відомо, коли

Стало відомо, коли "Бориспіль" добудує проблемний паркінг

Укрінформ
Першу чергу багаторівневого паркінгу у міжнародному аеропорту "Бориспіль" введуть в експлуатацію вчасно - влітку 2018 року, незважаючи на зрив термінів з боку підрядника.

Про це заявив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко у колонці Ліга.net.

"У червні минулого року через електронний майданчик ProZorro визначився переможець відкритих торгів на закупівлю робіт з будівництва багаторівневого паркінгу. Ним став ТОВ "НАН" (Харків), яке здійснювало будівництво деяких інфраструктурних проектів Південно-Західної залізниці, з ціною 439 млн грн. Згідно з умовами договору, генеральний підрядник повинен був здійснити будівництво протягом 12 місяців з моменту підписання договору, тобто влітку поточного року передбачалося завершення робіт з будівництва першої черги - на 1 000 паркомісць. Проте, на сьогодні ми вже бачимо зрив термінів з боку підрядника. Крім того, будівельні служби аеропорту мають вагомі аргументи, що свідчать про неякісне виконання робіт підрядником", - каже Зубко.

В той же час, він підкреслив, що виконання умов договору, а також повернення авансу за договором забезпечені всіма належними банківськими гарантіями банку "Глобус".

Читайте також: Укрзалізниця оголосила два тендери на експрес Київ-Бориспіль

"Перед нами стояла дилема - повернути гроші, розірвати договір, виставити штрафні санкції й зайти у нову тримісячну процедуру вибору підрядника або змусити все ж ТОВ НАН виконувати взяті на себе зобов'язання. Ми обрали другий варіант і протягом місяця вибудували щоденний переговорний процес. Відпрацювали кожен пункт графіку виконання робіт, кожну зону відповідальності підрядника й прийшли до консенсусу щодо компенсації затримки будівництва", - пояснює він.

Зубко заявив, що аеропорт бере на себе відповідальність за результат переговорів і гарантує контроль виконання досягнутих угод.

"За підсумком переговорів прийнято рішення не переносити терміни введення в експлуатацію першої черги паркінгу і це станеться влітку 2018 року", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-