Банку Південний покращили рейтинги, прогноз - стабільний

Банку Південний покращили рейтинги, прогноз - стабільний

Укрінформ
Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" прийняло рішення про підвищення довгострокового кредитного рейтингу Банку Південний за національною шкалою до рівня uaAA- зі стабільним прогнозом.

Про це повідомили у прес-службі фінустанови.

"Агентство "Кредит-Рейтинг" прийняло рішення про підвищення довгострокового кредитного рейтингу Банку Південний за національною шкалою до рівня uaAA- зі стабільним прогнозом", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою агентства, позичальник із рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками. Для підтвердження рейтингу аналітики агентства проаналізували фінансову звітність банку за 2016-2017 рр., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

"Підвищення рейтингу на один щабель (попереднє значення становило uaA+) пов'язано зі значним зростанням операційного прибутку, істотним збільшенням капіталу, низьким рівнем проблемної заборгованості та високим ступенем диверсифікації залучених коштів. Банк і надалі, завдяки своїй виваженій політиці, буде зберігати баланс між зростанням і якістю активів, збільшуючи свій кредитний портфель та зберігаючи його якість на високому рівні", – прокоментувала голова правління банку Алла Ванецьянц.

Читайте також: Fitch підвищив рейтинги ПриватБанку

Банк Південний - одна з найбільших фінансових установ з українським капіталом. Згідно з рейтингом НБУ, другий серед українських недержавних (приватних) банків за обсягом активів. За підсумками двох місяців 2018 року, сума чистого прибутку склала 38,5 млн грн (в 3,5 раза вище, ніж за аналогічний період 2017 року), на 7,4% збільшено обсяг кредитного портфеля юросіб у національній валюті, на 01.03. 2018 він склав 6,6 млрд грн. У листопаді минулого року банк збільшив статутний капітал на 130 млн грн.

Банк Південний заснований у 1993 році в Одесі. Основні акціонери - Юрій Родін, Марк Беккер, Алла Ванецьянц. Згідно з рейтингом НБУ, другий серед українських недержавних (приватних) банків за обсягом активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-