У лютому платіжний баланс звели з профіцитом - НБУ

У лютому платіжний баланс звели з профіцитом - НБУ

Укрінформ
Профіцит поточного рахунку платіжного балансу України у січні-лютому 2018 року становив $128 млн, платіжний баланс у лютому 2018 року було зведено з профіцитом на суму 252 млн дол. США.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"У лютому 2018 року поточний рахунок мав незначне додатне сальдо ($9 млн). З початку року профіцит поточного рахунку становив $128 млн (порівняно з профіцитом $152 млн у січні-лютому минулого року). Експорт товарів сповільнив зростання у лютому майже до 11% у річному вимірі (далі - р/р) попри збереження сприятливої цінової кон'юнктури для чорних металів, руд та зернових. Погіршення показників експорту низки товарних груп насамперед відображало уповільнення зростання обсягів виробництва окремих галузей, а ускладнення транспортних перевезень через несприятливі погодні умови стало додатковим чинником", - йдеться у повідомленні.

Загалом за перші два місяці року експорт товарів зріс на 16,6% до $6,7 млрд. Імпорт товарів також уповільнив темпи зростання в лютому (до 9,5% р/р). Переважно - за рахунок енергоносіїв та продукції хімічної промисловості. В цілому в січні-лютому імпорт товарів зріс на 19% до $8 млрд. У лютому за фінансовим рахунком, на відміну від попереднього місяця, спостерігався чистий приплив капіталу (в розмірі $243 млн). Це, в першу чергу, пов'язане з активізацією притоку капіталу нерезидентів у державні гривневі боргові цінні папери.

Читайте також: Торік істотно зріс профіцит платіжного балансу - НБУ

Загалом платіжний баланс України у лютому 2018 року було зведено з профіцитом на суму $252 млн. Проте через його дефіцит у січні за результатами двох місяців сальдо зведеного платіжного балансу залишилося від'ємним ($197 млн).

Як наслідок, міжнародні резерви станом на початок березня практично не змінилися порівняно з їх рівнем початку лютого та становили, за уточненими даними, $18,4 млрд або 3,5 місяця імпорту майбутнього періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-