У Брокбізнесбанку збитки 6 мільярдів: з позичальників неможливо стягнути борги

У Брокбізнесбанку збитки 6 мільярдів: з позичальників неможливо стягнути борги

Укрінформ
У більшості позичальників «Брокбізнесбанку» відсутнє будь-яке майно, на яке Державна виконавча служба може звернути стягнення в рамках примусового виконання судових рішень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Брокбізнесбанк» отримує колосальні збитки через те, що кредити, видані позичальникам, були неналежно забезпечені заставою. Виконати виконавчі провадження практично не можливо, оскільки у боржників відсутнє будь-яке майно та грошові кошти на які державний виконавець може звернути стягнення в рамках примусового виконання рішення суду», - йдеться в повідомленні.

На виконанні в органах державної виконавчої служби України перебувають відкриті виконавчі провадження за заявами АТ «Брокбізнесбанк» в кількості 1 323 на загальну суму майже 6 млрд грн за якими відсутнє забезпечення, або як забезпечення передано неліквідне майно та майно, яке було незаконно виведено з-під застави. 

Зокрема серед них найбільші боржники: ТОВ «Еліт», ТОВ ТД «Брокбізнес», ТОВ «Плавт сервіс», ТОВ «Укркомерцпостач», ТОВ «БК «Гефест Альянс», ТОВ «Мульті аква». 

Читайте також: Апеляційний суд визнав законним банкрутство "Михайлівського"

За всіма без виключення активами АТ «Брокбізнесбанк» виконавчі листи були пред'явлення до виконання. Однак виконавчі провадження також на суму більше 6 млрд грн, які неодноразово пред'являлися до органів ДВС, були повернуті без виконання у зв'язку з відсутністю майна та коштів боржника на яке можливо звернути стягнення в рахунок погашення боргу. Мова йде про таких позичальників: ТОВ «Гатіора», ПП «Комбіагроіндастрі», ТОВ «Універсалоптторг-Х», ТОВ «Черкаси-Газснаб», ТОВ «Донецьк-Побутскрапгаз», ТОВ «Чернівці-СПБТ», ТОВ «Торговий дім «Еліт», ТОВ «С.О.В. Гавань», ПП   «АТІС-С», ТОВ «Фінансова компанія «Восход», ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія», ТОВ «Грант тайм», ПАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів». 

При цьому, для повторного пред'явлення даних виконавчих документів на виконання до органів ДВС банку потрібно буде сплатити суму авансового внеску в розмірі 632,91 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-