Криптовалюта поки не загрожує світовій економіці - аналітики

Криптовалюта поки не загрожує світовій економіці - аналітики

Укрінформ
Інвестиційний інтерес до криптовалют залишається ще недостатньо високим, щоб зробити значимий вплив на світову економіку.

Про це йдеться у прес-релізі Центру біржових технологій (ЦБТ), який є у розпорядженні Укрінформу.

"Криптовалюти не стануть причиною глобальної світової кризи у найближчому майбутньому, поки обсяг ринку не перевищує 1% від світового ВВП", - прогнозують аналітики Центру біржових технологій.

Також відзначається, що інвестиційний інтерес до криптовалют залишається ще недостатньо високим, щоб зробити значимий вплив на світову економіку. Загальна ринкова капіталізація криптовалют 28 березня становить 300,78 млрд доларів, тоді як капіталізація світового ринку акцій перевищує 70 трлн. доларів. При цьому капіталізація Bitcoin становить близько 2% вартості усього фізичного золота у світі.

Проте експерти стверджують, що у майбутньому ситуація може змінитися, і криптоекономіка зробить свій внесок у розвиток глобальної економіки. Технологія блокчейн може зіграти важливу роль у процесі підвищення відкритості та результативності світової фінансової системи і економіки загалом.

"Інвестори все ще з обережністю ставляться до Bitcoin та інших монет, поки ринок формується. І навіть якщо він обвалиться, постраждають тільки утримувачі криптомонет, на світовій економіці це ніяк не позначиться. Криптовалюта не впровадилася в глобальну економіку, тому її вплив поки не відчутно", - відзначає аналітик ЦБТ Богдан Терзі.

Читайте також: Twitter теж блокуватиме рекламу криптовалют

Найближчі кілька місяців курс Bitcoin знаходитиметься в консолідації між 7-12 тис. доларів, і головним сигналом для подальшого зростання стане створення на його базі індексу ETF. Після цього Bitcoin може досягти позначки 20 тис. доларів, а за ним будуть рости й усі інші криптомонети.

Вартість Bitcoin за останні три місяці знизилася майже на 70%. Причиною такого сильного падіння стали обмеження на майнінг та обіг криптовалют з боку Південної Кореї, Китаю, США, Німеччини і Японії. Незважаючи на початок торгівлі ф'ючерсними контрактами на Bitcoin на Чиказькій товарній біржі (CME) у 2017 році, великі гроші на ринок криптовалют так і не прийшли. Вкладення великі інвестори роблять у розвиток проектів на основі технології блокчейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-