ДФС про декларування доходів за 2017 рік: наразі менше на 13%

ДФС про декларування доходів за 2017 рік: наразі менше на 13%

Укрінформ
За тиждень до закінчення щорічної кампанії з декларування доходів за минулий рік українці задекларували 12,3 млрд грн, отриманих в 2017 році. Це на 13 відсотків менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби

"За оперативними даними станом на 21 березня 2017 року громадянами подано більше ніж 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи, що на 2 відсотки перевищує аналогічний період минулого року. Загальна сума задекларованого доходу становить 12,3 млрд грн. Це на 1,8 млрд грн, або на 13 відсотків менше, ніж за аналогічний період позаминулого року", - йдеться у повідомленні.

Більшість громадян декларували отриманий дохід у вигляді заробітної плати, загальна сума якого сягнула майже 4,1 млрд грн. Доходи від успадкованого або отриманого у подарунок майна склали 2,1 млрд грн, від продажу рухомого або нерухомого майна – 1,1 млрд грн, при отриманні інших доходів – 2,1 млрд грн та при отриманні іноземних доходів – 400,6 млн грн.

Задекларовано до сплати 324,2 млн грн, що на 29,9 млн грн, або на 10 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума військового збору, задекларована платниками податків самостійно до сплати, становить – 50,2 млн грн.

Найбільші суми податкових зобов’язань, визначених за даними декларацій самостійно до сплати в сумі, що перевищує 8 млн грн, задекларовано двома громадянами, мешканцями Харківської області.

Читайте також: Нафтогаз оскаржить штраф Енергетичної митниці на 8,3 мільярда

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларовано 1061 громадянами, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких громадян зросла більш як на 50 відсотків. Найбільша кількість громадян, які задекларували понадмільйонні  доходи, обліковується у м.Києві – 409 осіб, або майже 40 відс. від загальної кількості.

Кількість громадян, які задекларували право на податкову знижку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже на 30 відс. і становить 35 тис. осіб. Їм буде повернуто 72,1 млн грн, що 23,2 млн грн, або на 48 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-