Розірвання контрактів: Газпром заявляє про початок переговорів із Нафтогазом

Розірвання контрактів: Газпром заявляє про початок переговорів із Нафтогазом

Укрінформ
Російський Газпром заявляє про початок переговорів щодо розірвання контрактів на купівлю-продаж і транзиту газу з НАК "Нафтогаз України".

Про це заявляє прес-служба ПАТ "Газпром", посилаючись на заступника голови правління Олександра Медведєва.

"Минулого тижня відбулася зустріч Газпрому й Нафтогазу, переговорний процес у рамках процедури щодо розірвання контрактів на постачання й транзит газу розпочався. Крім того, Газпром ще раз повідомив Нафтогаз, що оспорюватиме рішення Стокгольмського арбітражу з транзитного контракту - апеляцію у цій справі буде подано до кінця березня", - сказав Медведєв.

Читайте також: З Газпрому в бюджет України вже стягнули понад 100 мільйонів

Нагадаємо, у кінці лютого завершився тривалий спір між компаніями у Стокгольмському арбітражі. Суд зобов'язав "Газпром" заплатити "Нафтогазу" 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" повинен доплатити Україні 2,56 млрд доларів.

Після цього в "Газпромі" заявили, що приступають до процедури розірвання контрактів з "Нафтогазом", так як тепер вважають їх невигідними. Щоб розірвати договори без згоди української сторони, буде потрібно судове втручання. У той же час, в Росії відзначили, що згодні зберегти транзит газу через Україну, якщо "Нафтогаз" запропонує вигідні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-