Закон про Нацбюро фінансової безпеки суттєво розвантажить слідчих - Южаніна

Закон про Нацбюро фінансової безпеки суттєво розвантажить слідчих - Южаніна

Укрінформ
Законопроект щодо Національного бюро фінансової безпеки передбачає, що навантаження на слідчого буде значно зменшене, і це дозволить їм ефективніше робити свою роботу і доводити справи до логічного кінця.

Про це на круглому столі на тему: "Національне бюро фінансової безпеки - ефективний механізм протидії фінансовим злочинам проти держави" щодо діяльності Національного бюро фінансової безпеки сказала голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чуємо багато нарікань на те, що немає можливості будь-якій інформації розслідуватись. У нас навантаження на одного слідчого - 3 тисячі справ на рік і навіть більше. Ми плануємо, у свої роботі, що це має бути не більше 10 справ на рік. У Литві - це 3 справи на рік. Це дійсно те, що може бути доведено до завершення, і може бути закінчено судовим вироком", - сказала Южаніна.

Вона зазначила, що такий крок треба зробити аби позбавитись навалу кримінальних проваджень.

Читайте також: Несплата податків буде в компетенції лише агентства з фінбезпеки - Порошенко

"Слідчий не може прийняти рішення без розслідування, закрити ці кримінальні провадження не зібравши певні докази. Це призвело до того, що нічого не розслідується. Та система, яка запропонована в цьому проекті закону, вирішує таке питання", - зауважила Южаніна.

Як повідомляв Укрінформ, у середині березня голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки. Національне бюро фінансової безпеки - правоохоронний орган, який може замінити податкову міліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-