Для переходу економіки на євростандарти потрібне технічне регулювання - експерт

Для переходу економіки на євростандарти потрібне технічне регулювання - експерт

Укрінформ
Модернізація української економіки та її переведення на європейські стандарти вимагає впровадження технічного регулювання.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала голова ради Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України Тетяна Тимошенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Модернізація української економіки та переведення економіки на європейські стандарти починається з технічного регулювання. Щоб перевести наші потужності на європейський рівень якості, ми повинні починати із запровадження стандартів якості, які відомі всьому світу. Україна за Угодою про асоціацію підписалася під впровадженням цих стандартів", - сказала експерт.

На її думку, в Україні є всі можливості відповідати тим критеріям, які висуває європейське середовище.

Читайте також: В Україні підвищили мито на імпорт мінеральних добрив з Росії

"З чого потрібно починати? У регіонах ми ставили перше питання: хто пройшов процедуру сертифікації? Дуже малий відсоток тих, хто обізнаний з цією темою. Спонукати кожного окремого підприємця запроваджувати стандарти у рамках його діяльності, напевне, не зручно. Він повинен зрозуміти, що працює у рамках системи. Ми запропонували створення системи впровадження кластерного методу об'єднання підприємств різних спрямувань", - розповіла Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-