Нафта дорожчає на тлі напруженості, що зберігається на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі напруженості, що зберігається на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту стримано ростуть у вівторок при напруженій обстановці, що зберігається, на Близькому Сході, а також на тлі побоювань, що вщухли, глобальної торгової війни. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,24%, до 69,69 долара за барель, ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,43%, до 65,83 долара за барель.

Вчорашнє зниження цін багато в чому пояснювалося бажанням інвесторів зафіксувати прибуток після активного зростання минулого тижня. 

Основною підтримкою ринку є зростання геополітичної напруженості, сказав Джеймс Мік із Tortoise, зазначивши, що введення США нових санкцій проти Ірану представляє особливі ризики.

“Нафтовий ринок також підтримала готовність Саудівської Аравії і Росії продовжити глобальний пакт про обмеження видобутку сировини", - додав Мік.

Другий за величиною виробник в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), Ірак, підтримує скорочення видобутку сировини у рамках угоди, сказав напередодні президент Іраку Фуад Маасум.

У грудні 2016 року ОПЕК і декілька країн поза картелем домовилися скоротити видобуток нафти приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу для вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції. Угода діє до кінця поточного року.

Головною противагою зусиллям ОПЕК+ залишається неухильне зростання видобутку сланцевої нафти в США, виробники якої, скориставшись стрибком цін, активно нарощують буріння.

Читайте також: Укртрансгазу заборгували близько 3 мільярдів за постачання блакитного палива

За даними Управління енергетичної інформації  (EIA), видобуток нафти в США зріс майже на 25 відсотків з середини 2016 року до 10,4 мільйона барелів на добу. До четвертого кварталу поточного року обсяг виробництва сировини в США досягне 11,17 мільйона барелів на добу, прогнозує відомство.

У фокусі уваги інвесторів - дані про тижневі запаси нафти й нафтопродуктів у США від Американського інституту нафти (API) та офіційна статистика EIA.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 69,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,47 долара за барель, що на 5 центів нижче рівня закриття торгів ($69,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-