Нафта дешевшає після зростання до максимумів з січня

Нафта дешевшає після зростання до максимумів з січня

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок перейшли до зниження, після зростання до максимумів з січня в очікуванні продовження співпраці по угоді ОПЕК+. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,2%, до 69,67 долара за барель, ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,41%, до 65,61 долара за барель.

Чорне золото в п'ятницю подорожчало на геополітичних ризиках. При цьому вартість Brent перевищила $70 за барель уперше з 29 січня. За вихідні WTI також подорожчала до максимуму, піднявшись вище 66 доларів за барель. Таким чином, вартість обох нафтових марок наближається до нових максимумів з 2014 року після торгів на пониження впродовж усього початку 2018 року.

Трейдери відігравали коментарі міністра енергетики Саудівської Аравії Халида аль-Фалiха про те, що співпраця країн ОПЕК+ може продовжитися і після 2019 року. Ще одним чинником зростання ціни на нафту стало занепокоєння інвесторів відносно можливого накладення економічних санкцій на Іран з боку США. Накладення санкцій може призвести до перебоїв з  постачанням нафти з Ірану.

ОПЕК і низка країн (ОПЕК+), що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу порівняно з  жовтнем 2016 року. У листопаді минулого року країни ОПЕК+ подовжили віденську угоду до кінця 2018 року.

Читайте також: Нафтогаз оскаржить штраф Енергетичної митниці на 8,3 мільярда

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,27 долара за барель, що на 46 центів вище за рівень закриття торгів ($69,81).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-