Порошенко сподівається, що закон про бюро фінрозслідувань ухвалять цьогоріч

Порошенко сподівається, що закон про бюро фінрозслідувань ухвалять цьогоріч

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що закон про Національне бюро фінансових розслідувань буде ухвалений цього року.

Про це глава держави написав у Facebook.

"Закон про Національне бюро фінансових розслідувань, сподіваюся, буде ухвалений поточного року. Діяльність Нацбюро відкриє нову сторінку в стосунках влади та бізнесу", - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Президент під час зустрічі з представниками ділових кіл 1 грудня 2017 року заявив, що наразі ведеться робота із підготовки законопроекту, який має умовну назву – про Національне або Державне бюро фінансової безпеки або фінансових розслідувань.

За його словами, пропонується запровадження цієї нової структури, яка відлучить від впливу на економіку та бізнес і Генпрокуратуру, і Службу безпеки, і НАБУ, і Нацполіцію, і Міністерство внутрішніх справ, і інших силовиків.

"Бюро має стати не спецназом, не "прослушкою", не штурмовиками, а має стати інтелектуальним центром, робота якого базуватиметься на використанні сучасних ризик-орієнтованих методів кримінального аналізу. Бо саме це виявляє реальні та потенційні правопорушення в економічній сфері", - наголосив Порошенко.

Він також повідомив, що роботу нового Бюро буде побудовано на основі десяти глобальних принципів боротьби з податковими злочинами, які були затверджені на форумі Організації економічного співробітництва та розвитку в Лондоні 9-го листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-