Мінфін спрощує проведення держконтролю, скорочуючи кількість документів

Мінфін спрощує проведення держконтролю, скорочуючи кількість документів

Укрінформ
Мінфін надіслав до ДФС наказ, яким вносяться зміни до переліку документів, які необхідно подати відповідному контролюючому органу для завершення відповідного виду державного контролю.

Про це йдеться в прес-релізі міністерства, що є у розпорядженні Укрінформу.

«Міністерство фінансів працює над удосконаленням механізму "єдиного вікна" в рамках системного реформування митниці. Зокрема, 16 березня Мінфін оновив Перелік документів, необхідних для подання контролюючому органу для завершення державного контролю (наказ МФУ №368 від 16 березня 2018)», - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що за результатами численних міжвідомчих робочих нарад і консультацій із зацікавленими центральними органами виконавчої влади та представниками експертного середовища Мінфін 16 березня надіслав до ДФС наказ, яким вносяться зміни до переліку документів, які необхідно подати відповідному контролюючому органу для завершення відповідного виду державного контролю - санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного видів держконтролю. Нова редакція переліку документів готувалася спільно з усіма зацікавленими сторонами та експертами після аналізу звернень суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, на основі інформації, наданої відповідними контролюючими органами.

Читайте також: Майнінг в Україні треба розвивати - Мінекономіки

Серед нововведень, порівняно з діючим на сьогодні переліком документів, варто виділити наступне: перелік документів в розрізі товарів та видів контролю диференційовано за напрямками переміщення товарів на ввезення, вивезення, транзит, вказано підстави для необхідності надання контролюючому органові певного документа та значно скорочено перелік документів, які необхідно подати для завершення екологічного контролю.

Новий наказ спрощує ведення зовнішньоекономічної діяльності і прискорює процес взаємодії підприємств і органів державної влади, які здійснюють ті чи інші види державного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-